Prettige kerst en een gelukkig nieuw jaar

Het jaar 2018 is weer bijna voorbij en ik wil je wederom bedanken voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar.

Dit jaar is een druk jaar geweest met een verhuizing, schoolgaande kinderen, promoveren van mijn vrouw en ergens daartussen probeer ik nog mijn master studie af te ronden. Maar ik klaag niet en kijk terug op een mooi jaar.

En op deze manier ook het vervolg van de griekse mythe over Echo !

Even terug halen waar we waren gebleven:

Echo had de gewoonte om onophoudelijk te praten. Zij leidde daarbij de godin Hera zodanig af, dat Hera’s echtgenoot, Zeus, niet meer betrapt kon worden bij zijn talloze affaires met andere godinnen of stervelingen. Volgens enkele bronnen vervloekte Hera Echo daarom, zodat ze alleen nog maar in staat was om anderen na te praten. Dit is een aetiologische verklaring voor het verschijnsel van de echo als akoestisch verschijnsel.

Nu de wijn die je hebt ingeschonken:

Molino a Vento
In de provincie Trapani, in het westen van Sicilië, liggen op zacht glooiende heuvels wijngaarden die toebehoren aan het domein Orestiadi. Dit wijndomein is dertig jaar geleden gestart door de familie Di Maria. Zij kozen met ‘Orestiadi’ voor een naam uit de oude Siciliaanse legendes; een naam die herinnert aan de rijke geschiedenis van het eiland. Tenute Orestiadi, waar ook de Molino a Vento wijnen worden gemaakt, en dat een fantastisch uitzicht biedt op het dorp Gibellina, de zee en de zoutvelden, is in klassieke stijl gebouwd. De familie Di Maria runt hiernaast ook nog een bijzondere stichting die de lokale kunst en cultuur levendig houdt. Echter, alles wat zij ondernemen, hun wijnen voorop, heeft ook een moderne inslag! Zo is het wijndomein dat van buiten zo klassiek oogt, van binnen voorzien van een moderne kelder waar de nieuwste wijnmaaktechnologieën worden toegepast.

Proefnotitie:
In de neus ontdekken we tonen van klein rood en zwart fruit, kruiden en specerijen. De smaakaanzet is fris, waarna een sappige en smeuïge smaak volgt, vol rijp zwart fruit en kruiden. De lange afdronk brengt een verfijnd pepertje.

Schenkadvies:
nu tot 2020, 16-18°C

Zo, en nu verder met Echo:

Echo werd verliefd op Narcissus maar deze had enkel belangstelling voor de jacht. Bij hun eerste ontmoeting verstopte Echo zich en echografieherhaalde de woorden van Narcissus. Toen Narcissus tegen de stem zei dat hij haar wilde vergezellen, sprong Echo met haar hart vol liefde tevoorschijn en herhaalde ook weer Narcissus’ woorden. Toen hij Echo echter zag, verafschuwde hij haar meteen. Echo’s hart brak ogenblikkelijk en ze verstopte zich in een grot, daar kwijnde ze weg van verdriet totdat alles verdwenen was. Alleen haar stem bleef over en die herhaalde alle laatste woorden. Haar stem is het liefst tussen de bergen, vandaar dat je daar een echo hebt.

Het verging Narcissus niet veel beter. De goden hadden hem na het breken van Echo’s hart een vloek opgelegd. Narcissus zou nooit iemand meer liefhebben, op zijn eigen spiegelbeeld na. Toen hij in de heilige vijver ging, zag hij zijn spiegelbeeld en werd er meteen verliefd op. Als hij de weerspiegeling wilde vastnemen of kussen, verdween het personage echter weer. Dit trof Narcissus met groot verdriet, hij at en dronk niet meer zodat hij zijn spiegelbeeld zou kunnen blijven zien. Zo verging ook Narcissus volledig. Wat er hierna gebeurde verschilt tussen vele bronnen, maar de meest gebruikte gaat als volgt: de goden, vooral Aphrodite, kregen medelijden met Narcissus en toen hij bijna volledig verdwenen was, veranderden zij hem in een bloem zodat hij op de een of de andere manier toch nog voortleefde. (dank aan Wikepedia ;))

Wat gaat 2019 brengen ?

Hopelijk kan ik deze zomer mijn master echografie afronden aan de SOMT. Er moeten nog wel een aantal zaken gedaan worden maar ik lig op schema. Mochten er plannen zijn voor de praktijk waar ik aan kan bijdragen doe ik dat natuurlijk graag.

Beste wensen voor 2019 !